Erasmus študenti hodnotili poľnohospodárske produkty

Friday, 22 January 2016 10:11 Eva Ivanišová, Vladimíra Kňazovická Poľnohospodár 9-10/60
Print

debrecin1Na Fakulte poľnohospodárstva, potravinárstva a environmentálneho manažmentu – Inštitútu potravín Univerzity v Debrecíne, Maďarsko, sme 6. - 10. decembra 2015 absolvovali pracovný pobyt, ktorého cieľom bola výučba zahraničných študentov študujúcich v rámci programu Erasmus, odbor technológia potravín.

Vyučovali sme predmet hodnotenie poľnohospodárskych produktov, ktorý je rozdelený na dve časti: rastlinnú a živočíšnu. V rámci rastlinnej časti nadobudli zahraniční študenti základné vedomosti o hodnotení kvality obilnín (pšenica, raž, jačmeň) a okopanín (zemiaky, cukrová repa), v rámci živočíšnej časti získali vedomosti o hodnotení kvality jatočných tiel, mlieka, vajec a medu. Študenti absolvovali nielen teoretickú, ale aj praktickú výučbu, kde si mohli priamo pomocou rôznych analýz otestovať kvalitu rastlinných a živočíšnych produktov. Výskum Inštitútu potravín je zameraný podobne ako na Fakulte biotechnológie a potravinárstva SPU, čo možno využiť v budúcnosti v príprave spoločných projektov, organizovaní vedeckých seminárov a výskumných pobytov. Už teraz sa tešíme na ďalšiu spoluprácu v letnom semestri.

Ing. Eva Ivanišová, PhD., Ing. Vladimíra Kňazovická, PhD., FBP 

 

debrecin2

debrecin1

Študenti absolvovali nielen teoretickú, ale aj praktickú výučbu, kde si mohli priamo pomocou rôznych analýz otestovať kvalitu rastlinných a živočíšnych produktov

Foto: archív autoriek