Technologická fakulta v Krakove oslávila 40. výročie

Friday, 17 October 2014 12:37 -r- Poľnohospodár 3-4/59
Print

Na Technologickej fakulte Poľnohospodárskej univerzity v Krakove sa 18. - 19. septembra konala konferencia Potraviny 21. storočia – Potraviny a ich zdravotná bezpečnosť.

Hlavnými témami boli otázky systémov riadenia kvality a bezpečnosti potravín, mäsa a mlieka, riadenie alergénov, senzorická analýza potravín a ďalšie. Z FBP SPU v Nitre odzneli dve plenárne prednášky a jedna práca bola prezentovaná formou posteru. Po ukončení konferencie sa konali oslavy 40. výročia založenia TF PU v Krakove. Súčasťou osláv bolo odovzdávanie medaily Francsika Novotnego, zakladateľa TF, domácim pracovníkom, ako aj kolegom so spolupracujúcich univerzít. Medzi ocenenými bol aj prof. Ing. Jozef Golian, Dr., vedúci Katedry hygieny a bezpečnosti potravín FBP SPU v Nitre.