Biotechnológie a kvalita surovín a potravín

Friday, 15 February 2013 23:55 Adriana Kolesárová Poľnohospodár 11-12/57
Print

57-11-12FBP-konfSúčasťou osláv 10. výročia vzniku Fakulty biotechnológie a potravinárstva SPU bola 8. medzinárodná vedecká konferencia Biotechnológie a kvalita surovín a potravín, ktorá sa konala 30. – 31. januára v Kaštieli v Mojmírovciach za účasti 141 domácich i zahraničných vedeckých pracovníkov.

So slávnostným príhovorom vystúpila prorektorka prof. Elena Horská a dekan FBP prof. Ján Tomáš. Tematické zameranie konferencie bolo smerované do 4 rokovacích sekcií, ktorým predchádzali plenárne prednášky štátnej tajomníčky MPaRV SR prof. Magdalény Lacko-Bartošovej, riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR prof. Jozefa Bíreša a zástupcov zahraničných partnerských univerzít. V rámci 17 prednášok a 125 posterov boli na podujatí prezentované najnovšie poznatky z oblasti kvality, bezpečnosti, hygieny surovín a potravín, rastlinných, živočíšnych a mikrobiálnych biotechnológií, genetických zdrojov, molekulárnych markerov hospodársky významných vlastností s perspektívami šľachtenia na kvalitu
produkcie. Príspevky z podujatia sú publikované vo vedeckom časopise The Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences.

Doc. Ing. Adriana Kolesárová, PhD., FBP

57-11-12FBP-konf