Vzdelávanie v oblasti bezpečnosti potravín v projekte FEŠRR

Thursday, 15 April 2010 12:26 Zuzana Bohátová Poľnohospodár 14-15/54
Print

54-1415logo FESLFakulta európskych štúdií a regionálneho rozvoja sa stala partnerom projektu Leonardo da Vinci - transfer inovácií, pod názvom Európska legislatíva v oblasti bezpečnosti potravín v rámci celého potravinového reťazca (From Farm to Fork European Food Safety Legislation), č. 2009-TR1-LEO05-08647.

Projekt vychádza z úspešného pilotného projektu SPU Dištančné vzdelávanie v európskom agrárnom práve (Online Distance Learning in European Agrarian Law), ktorý koordinovala prof. JUDr. Anna Bandlerová, PhD., dekanka FEŠRR, v rokoch 2001 - 2004.

Cieľom projektu je vytvoriť on-line dištančné vzdelávanie v oblasti potravinovej bezpečnosti EÚ a zároveň vo všetkých partnerských krajinách urobiť analýzu súčasného stavu potravinovej bezpečnosti a hygieny potravín. Koordinátorom projektu je turecká spoločnosť Kalite Sistem Laboratories Group a zapojilo sa do neho desať partnerov z Turecka, Bulharska, Španielska, Holandska a Slovenska.

FEŠRR pri realizácií projektu úzko spolupracuje s doc. Ing. Jozefom Golianom, PhD., z Fakulty biotechnológie a potravinárstva, ktorý sa podieľa predovšetkým na tvorbe modulov súvisiacich s hygienou potravín, legislatívou, GMO a pod. Realizácia projektu je stanovená na obdobie dvoch rokov, 2009 až 2011. Výsledky sa následne využijú vo výučbovom procese na našej univerzite a v praxi.

Ing. Zuzana Bohátová,
Centrum medzinárodných programov