Klobásovica 2018: Do prípravy mäsových lahôdok sa zapojilo aj vedenie univerzity

Friday, 14 December 2018 13:33 red Poľnohospodár 4/63
Print

klobasovicaVzhľad na reze a na nákroji, textúra, chuť, vôňa, šťavnatosť a celkový dojem. Také boli hodnotiace kritériá poroty, ktorá testovala vzorky výrobkov siedmich súťažných tímov na tradičnom festivale domácich klobás Klobásovica 2018.

Konal sa 28. novembra v ŠD A. Bernoláka ako jedno z podujatí ŠDNU. Organizátormi boli študenti Fakulty biotechnológie a potravinárstva pod odborným dohľadom svojich pedagógov.

Príprava produktov bola veľmi zodpovedná, každý tím mal vlastnú receptúru a ingrediencie. Súťažiacich prišli povzbudiť pedagógovia a spolužiaci, po prvýkrát sa aktívne zapojili aj členovia manažmentu univerzity, ktorí vytvorili vlastné súťažné družstvo. Návštevníci festivalu si mohli pochutnať na voňavých klobásach, čerstvom chlebíku a ďalších produktoch pripravených na pracoviskách univerzity. Kvalitu klobás hodnotila komisia zložená z pedagógov: prof. Dana Tančinová, prof. Jozef Golian, Ing. Ján Lajda, doc. Vladimír Vietoris, doc. Marek Bobko, doc. Peter Ondrišík, Ing. Zuzana Drdolová, doc. Ján Mareček a Ing. Branislav Dendiš z firmy Mäspoma. Na prvej priečke sa umiestnilo družstvo Gurmánov, druhé skončilo Spoločenstvo fakultných klobások a bronz získali študenti prvého ročníka zo Srbska - skupina Max. Špeciálnu cenu za výzdobu si odniesol tím Slepý jednorožec. Podujatie podporili: spoločnosť Mäspoma, Vysokoškolský poľnohospodársky podnik SPU v Kolíňanoch, SPU v Nitre, FBP, Katedra hodnotenia a spracovania živočíšnych produktov a Katedra skladovania a spracovania rastlinných produktov. Technickú spoluprácu zabezpečilo Divadielko na Osmičke.

 

klobasovica

Víťazné družstvo Gurmánov s dekanom FAPZ doc. Petrom Ondrišíkom a dekanom FBP prof. Jánom Tomášom

Foto: Dominik Hollý