O vytvorení tréningových modulov HACCP

Friday, 18 May 2018 12:10 Lucia Grešová Poľnohospodár 9/62
Print

haccpVo Výskumnom centre AgroBioTech sa 19. apríla zišli účastníci stretnutia k projektu grantovej schémy Erasmus+, Strategické partnerstvá s názvom: Vytvorenie HACCP tréningových modulov v oblasti bezpečnosti potravín a krmív vo svetle európskych štandardov.

Cieľom riešiteľov je vytvorenie HACCP tréningových modulov, ktoré budú dostupné online. Súčasťou projektových stretnutí bývajú návštevy prevádzok, kde partneri projektu majú možnosť vidieť implementáciu HACCP v praxi a porovnať rozdiely na úrovni krajín EÚ. Účastníci stretnutia na SPU v Nitre navštívili počas piatich dní viacero prevádzok, medzi nimi aj mliekarenskú spoločnosť, bitúnok, čokoládovňu, prevádzku na výrobu cukríkov a reštauráciu. Podobne boli zamerané už zrealizované projektové stretnutia v Turecku (marec 2017), Londýne (júl 2017) a v Berlíne (október 2017). Výsledky projektu budú zhrnuté do best practice a následne implementované a modifikované na podmienky Tureckej republiky.

Ing. Lucia Grešová, PhD., VC ABT 

 

 

haccp

Účastníci stretnutia na pôde výskumného centra

Foto: za