Rizikové faktory potravového reťazca – 18. ročník konferencie

Friday, 27 October 2017 09:17 Adriana Kolesárová Poľnohospodár 2/62
Print

rizikove faktoryV prostredí konskej farmy v Żmiąca sa 20. – 22. septembra konal 18. ročník medzinárodnej konferencie Rizikové faktory potravového reťazca.

Podujatie už tradične organizujú štyri európske univerzity: SPU v Nitre (Fakulta biotechnológie a potravinárstva), Pedagogická univerzita v Krakove (Fakulta geografie a biológie), Poľsko, Univerzita sv. Štefana v Gödöllő (Mechanizačná fakulta), Maďarsko a Rzeszówska univerzita v Rzeszówe (Fakulta biológie a poľnohospodárstva), Poľsko. Konferencia spája vedeckú komunitu, chemikov, biológov, ekológov, toxikológov, ekotoxikológov a vedcov v oblasti potravín, environmentalistiky, ktorí poskytujú fóru na výmenu informácie týkajúce sa širokého spektra ohrození ľudského zdravia. Úvodný deň patril plenárnym prednáškam, v rámci ktorých bol jedným z chairmanov prof. Ing. Norbert Lukáč, PhD.

Otváracia prednáška od jedného zo zakladateľov konferencie prof. MVDr. Petra Massányiho, DrSc., oboznámila účastníkov so vznikom a históriou konferencie. Ďalšie dni pokračovali prednáškami, prezentáciami posterov i kultúrnym programom. Na podujatí sa zúčastnilo asi 60 výskumných pracovníkov z rôznych inštitúcií. S prezentáciami vystúpili aj pracovníci a doktorandi Katedry fyziológie živočíchov FBP. Organizátori konferencie sa budú uchádzať o udelenie Thomson Reuters Citation Index pre zborník príspevkov konferencie. Ďalší ročník podujatia sa uskutoční pod záštitou Univerzity sv. Štefana v Gödöllő.

Prof. Ing. Adriana Kolesárová, PhD., FBP
 
rizikove faktory 

Účastníci 18. ročníka medzinárodnej konferencie Rizikové faktory potravového reťazca.

Foto: archív FBP