Bezpečnosť a kontrola potravín

Friday, 21 April 2017 12:51 Jozef Golian Poľnohospodár 8/61
Print

golianV Park Hoteli v Piešťanoch sa 30. - 31. marca konal 24. ročník vedeckej konferencie s medzinárodnou účasťou Bezpečnosť a kontrola potravín.

Zúčastnilo sa na nej 201 účastníkov zo SR, ČR, Poľska a Ruska. Predstavené boli najnovšie poznatky z oblasti úradnej kontroly potravín, legislatívy, biologickej, chemickej, mikrobiologickej a mykologickej bezpečnosti potravín, ako aj z oblasti metód falšovania a analýzy potravín. Prezentovaných bolo 31 príspevkov formou referátov, 81 formou posterov. Účastníci konferencie získali nové poznatky z oblasti ťažkých kovov v konzervovanom ovocí, výskytu konzervačných látok a farbív v nealkoholických nápojoch, rýchlych mikrobiologických metódach, nových trendoch v kvalitatívnej analýze živočíšnych zložiek potravín a i. Tiež bola predstavená nová kniha s názvom Gastronomie. Súčasťou konferencie bola prezentácia najnovších prístrojov pre potravinárske laboratóriá, napr. BioMilka na stanovenie laktózy, NOVALUM na kontrolu hygieny a sanitácie, FT NIR na kontrolu kvality mliekarenských výrobkov. Viac ako sto účastníkov z potravinárskych podnikov si mohlo na nich analyzovať aj svoje vzorky. Podujatie vyvrcholilo spoločenským stretnutím a neformálnou diskusiou.

Prof. Ing. Jozef Golian, Dr., FBP 

 

golian

Z vystúpenia prof. J. Goliana.

Foto: archív