JEDINÁ OTÁZKA: prof. Ing. Petrovi Kováčikovi, CSc., novému predsedovi stravovacej komisie

Friday, 18 December 2015 18:15 Renáta Chosraviová Poľnohospodár 7-8/60
Print

kovacikNa aké problémy sa budete zameriavať v nasledujúcom období?

V prvom rade by som sa chcel poďakovať bývalej predsedníčke prof. Ing. Soni Javorekovej, PhD., a všetkým členom stravovacej komisie za ich doterajšiu činnosť. Školské jedálne pravidelne denne využíva viac ako 1 500 stravníkov. Z toho je zrejmé, že pre niektorých sú jedlá málo, pre iných akurát a pre ďalších príliš korenené, slané, sladké či kyslé. Vyhovieť všetkým na sto percent je takmer nemožné. Snahou komisie však bude, aby čo najviac stravníkov odchádzalo po obede či večeri z jedální SPU spokojných. Každé jedlo, lepšie či horšie pripravené chutí viac, keď je podávané na čistých tanieroch, táckach a keď sa konzumuje na čistých stoloch v prívetivom prostredí.

Napriek skutočnosti, že občas je polievka menej teplá, hlavné jedlo menej dochutené a čaj svojou chuťou pripomína rozpustené citrodeko v zafarbenej vode, musím uviesť, že osobne som si vždy z daného počtu jedál vedel vybrať a nikdy som z jedálne neodchádzal rozladený kvôli jedlu. Môžem úprimne povedať, že by som bol spokojný, keby moje deti a manželka mohli vo svojich školských jedálňach konzumovať také jedlá a v takom prostredí, aké konzumujem ja v našich zamestnaneckých jedálňach SPU. Toto konštatovanie, samozrejme, neznamená, že nie je čo zlepšovať, že som úplne so všetkým spokojný. Vždy je čo zlepšovať, ako v oblasti hygieny, tak i kvality surovín a prípravy jedál, kuchárskeho umenia. Potešilo by ma, keby sa nám podarilo priblížiť čistotu riadu a prostredia študentských jedální čistote zamestnaneckých jedální. Verím, že s pomocou zamestnancov jedální a stravníkov sa nám v blízkej budúcnosti podarí uskutočniť pozitívne zmeny. Všetkých stravníkov ubezpečujem, že komisia bude pokračovať v tradícii zohľadňovania pripomienok stravníkov a ich uvádzania do reálneho života.

rch