Čím zaujala konferencia o bezpečnosti a kontrole potravín?

Friday, 17 April 2015 17:09 Jozef Golian Poľnohospodár 15-16/59
Print

potravinyNa zámku v Smoleniciach sa 26. – 27. marca uskutočnil už 12. ročník vedeckej konferencie s medzinárodnou účasťou Bezpečnosť a kontrola potravín.

Zúčastnilo sa na nej takmer 150 účastníkov zo Slovenskej republiky, Českej republiky, Poľska, Rakúska, Ruska, Veľkej Británie a Nemecka. Formou referátov bolo prezentovaných 28 príspevkov a formou posterov takmer 70 príspevkov. Účastníci sa mohli dozvedieť najnovšie poznatky z oblasti úradnej kontroly potravín, legislatívy, biologickej, chemickej, mikrobiologickej a mykologickej bezpečnosti potravín, ako aj z oblasti metód falšovania a analýzy potravín. Predstavené boli nové výrobky napr. rakytníkový muffin alebo klenovecký syrec. Súčasťou podujatia bola aj prezentácia najnovších prístrojov pre potravinárske laboratóriá, na ktorých mohlo takmer 50 účastníkov z potravinárskych podnikov analyzovať svoje vlastné vzorky. Konferencia vyvrcholila spoločenským stretnutím a neformálnou diskusiou.

Prof. Ing. Dr. Jozef Golian, FBP