O bezpečnosti a kvalite potravín v Tadžikistane

Monday, 30 June 2014 19:06 Miroslava Kačániová Poľnohospodár 19-20/58
Print

jelgavaZástupcovia šiestich univerzít sa v rámci projektu Tempus 544529-TEMPUS-1-2013-1-LVTEMPUS- JPCR: Modernizácia vysokoškolského vzdelávania v oblasti bezpečnosti a kvality potravín v Tadžikistane stretli 27. - 29. apríla na workshope na Lotyšskej poľnohospodárskej univerzite (LPU) v Jelgave.

SPU v Lotyšsku zastupovala koordinátorka projektu za FBP prof. Ing. Miroslava Kačániová, PhD., Ing. Simona Kunová, PhD., a Ing. Alica Bobková, PhD., ktoré sa zúčastnili na spoločnom stretnutí s partnerskými univerzitami z Tadžikistanu (Tadžická agrárna univerzita, Technologická univerzita a Avicenna lekárska univerzita) a Litvy. Cieľom workshopu, na ktorom účastníkov privítal rektor LPU Juris Skujāns a prorektor pre vzdelávanie Arnis Mugurēvičs, bolo nasmerovanie budúcich perspektív pre fl exibilný rozvoj magisterského študijného programu v oblasti kontroly, kvality a bezpečnosti potravín, ktorý bude vytvorený v Tadžikistane a odsúhlasenie postupov, ktoré majú viesť k predloženiu programu na Ministerstvo školstva a mládeže. Prezentáciu projektu Tempus viedla manažérka a koordinátorka projektu Irina Kulitane a Anda Valdovská. Ďalšie zasadnutie k uvedenej problematike bude 8.-10. júla na SPU v Nitre.

Prof. Ing. Miroslava Kačániová, PhD., FBP
jelgava