RECENZIA: Trhové vzťahy v potravinovej vertikále živočíšnych produktov

Friday, 26 November 2010 14:26 Renáta Chosraviová Polnohospodar 6/55
Print

55-06kniha2Pod týmto názvom vyšla vo Vydavateľstve SPU monografia autorov Dr.h.c. prof. Ing. Petra Bielika, PhD., a Ing. Daniely Hupkovej, PhD.

Zameriava sa na analýzu a komparáciu vývoja dopytových vzťahov jednotlivých sociálnych skupín domácností v SR v oblasti živočíšnych produktov. Rozdelená je na viacero častí. Prvá je založená na všeobecnej analýze trhu s jednotlivými druhmi mäsa v SR. Za sledované obdobie od roku 1993 až 2010 boli analyzované stavy kategórií hovädzieho dobytka, ošípaných a hydiny, ako aj produkcie a priemernej spotreby  jednotlivých druhov mäsa v SR. Ďalšiu časť tvorí hĺbková analýza spotreby jednotlivých druhov mäsa na úrovni individuálnych sociálnych skupín domácností SR so zameraním sa na podiel ich výdavkov na konkrétne druhy mäsa, ako aj na vývoj spotreby mäsa u jednotlivých skupín domácností za sledované obdobie rokov 1993 – 2010.  Publikácia je vhodne doplnená tabuľkami a grafmi.

–rch-