RECENZIA: Jedlé a jedovaté divorastúce rastliny a lesné plody Karpát

Wednesday, 04 November 2020 13:39 administrator E-príloha
Print

jedle-a-jedovate-rastlinyPublikácia prof. Jána Nováka s 325 stranami približuje odbornej i laickej verejnosti využitie liečivej sily Karpát.

Obsahuje 118 najčastejšie sa vyskytujúcich divorastúcich jedlých rastlín a lesných plodov na priamy konzum a v kuchyni, doplnené receptami v prílohe a na porovnanie 27 jedovatých druhov divorastúcich rastlín a lesných plodov s varovaním pred nebezpečenstvom ich použitia. Detailný popis od histórie cez charakteristiku, zber, účinné látky, použitie, pôsobenie a upozornenie, doplnené farebnými fotografiami nadzemných orgánov (stonky, listy, kvety, plody a semená) a podzemných orgánov (korene, hľuzy, podzemky a cibule), umožňujú čitateľovi a zberateľovi identifikovať druhy v ich pôvodnom prostredí. Vreckový sprievodca nie je lekárskou príručkou aj keď sa venuje liečivým vlastnostiam popisovaných druhov v lekárskom a ľudovom liečení vnútorných chorôb človeka. Je zdrojom informácií na rozšírenie vedomosti a pomôckou pri zbere. 

 

r

jedle-a-jedovate-rastliny