Máte radi varenie a prípravu jedál? Rozmýšľate pri nakupovaní potravín, aké potraviny vhodíte do košíka, aby boli pre vaše zdravie čo najlepšie? Chceli by ste sa podeliť o svoje skúsenosti a spoznať nových ľudí, ktorí majú podobné záujmy a záľuby?
Ak áno, ponúkame vám možnosť zúčastniť sa na zaujímavej skupinovej aktivite týkajúcej sa potravín a ich konzumácie. Ak máte 65 a viac rokov, ponúkame vám možnosť podieľať sa na projekte Zapojenie konzumentov do vývoja nového produktu - EIT Food RIS Consumer Engagement Labs. Projekt je financovaný Európskym inovačným a technologickým inštitútom, ktorý je súčasťou Európskej komisie, koordinátorom je Varšavská univerzita a realizuje sa na Slovensku prostredníctvom zapojenia Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, Fakulty biotechnológie a potravinárstva a Výskumného centra AgroBioTech.
V tomto výnimočnom projekte navrhujú výskumníci, spoločnosti a seniori nový potravinársky produkt, vhodný predovšetkým pre seniorov, tak aby spĺňal ich konkrétne zdravotné požiadavky a chuťové preferencie a následne bude predstavený na trhu.
Najdôležitejšou časťou projektu je inovatívny online seminár, počas ktorého budete mať príležitosť hovoriť o jedle, príprave jedla, stravovacích návykoch, zdieľať svoje skúsenosti s ostatnými účastníkmi a zúčastňovať sa na tvorivých aktivitách.
Všetky sekcie ONLINE SEMINÁRU budú zahŕňať tímové aktivity, podporované profesionálnymi organizátormi a budú dôkladne vysvetlené, takže nebudete potrebovať odborné znalosti o potravinách, technológiách alebo inováciách. Všetko, čo potrebujete, je počítač s internetovým pripojením.
Na konci týchto aktivít získate cenné skúsenosti s navrhovaním nových potravinových výrobkov a odporúčaniami stanovenými potravinárskymi spoločnosťami a predajcami, oboznámite sa s tvorivými postupmi, ktoré pomáhajú rozvíjať inovácie, spoznáte nových ľudí a pre každého účastníka je pripravené malé prekvapenie.
ONLINE semináre budú prebiehať len vo vybraných dňoch od 2. do 16. júna, 2020 a nebudú dlhšie ako 2 hodiny denne. Prihlásiť sa môžete e-mailom na: eitfoodhub@uniag.sk alebo na telefónnom čísle 0911 71 73 71.
Posledný deň podania prihlášky je 20. máj 2020. Vybraní účastníci budú informovaní prostredníctvom zaslaného e-mail-u alebo telefonicky.
Viac informácií nájdete na: https://eit.uniag.sk/activities/eit-cels alebo nás kontaktujte e-mailom na adrese: nora.maruniakova@uniag.sk , tel. č.: 0911 71 73 71, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre, Tr. A. Hlinku 2, 949 76 Nitra.
Ceníme si vaše skúsenosti, postrehy a názory, a čo je najdôležitejšie, zaslúžite si, aby ste boli vypočutí!